Stagiu organizat de Echipa Națională de Diversitate&Incluziune (13, 20, 27 mai 2021)

Cercetașii își doresc să contribuie la o lume mai diversă și incluzivă, în care fiecare om indiferent de apartenență sau deficiență să poate fi integrat în activități. În acest sens, echipa națională de Diversitate&Incluziune a organizat un stagiu online în perioada 13-27 mai 2021. La acest stagiu au participat cercetași din întreaga țară.

Stagiul a cuprins 3 module prin care am încercat să-i familiarizăm pe participanți cu ceea ce presupun ariile diversității și incluziunii. Astfel, în cadrul primului modul ne-am cunoscut mai bine datorită unor jocuri de cunoaștere, ne-am stabilit obiectivele pe care vrem să le îndeplinim până la finalul stagiului și am fixat informații privind conceptele, principiile și ariile diversității și incluziunii.

În cea de-a doua sesiune am abordat problema minorităților în funcție de apartenența indivizilor. În ultima sesiune am discutat despre deficiențele de intelect, dyslexie, deficiențele de vedere, de auz și locomotorii.

Așadar, informațiile livrate pe parcursul celor 3 sesiuni prin metode interactive au încercat să clarifice atât ce înseamnă diversitatea și incluziunea în cercetășie cât și atitudinea și poziția unui lider atunci când organizează o activitate la care participă și persoane ce sunt considerate minoritare sau cu deficit în societate. Acest stagiu a fost organizat cu ajutorul și suportul donațiilor de pe platforma donate.scout.org.

Mulțumim tuturor celor care au crezut în proiectul nostru și ne-au sprijinit pentru a avea ambasadori ai diversității și incluziunii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.