Informații formare de formatori Woodbadge 2021

În cadrul Adunării Generale am decis împreună că ne dorim ca acest sistem de formare să devină singurul nostru sistem de formare începând cu 2025 datorită calității formării pe care o aduce în organizație și a efectelor pozitive pe care le-a avut în sesiunile pilot.

Știm că toată lumea așteaptă informații noi despre Woodbadge și despre cum se va implementa acest sistem, așa că venim cu câteva informații utile

Cine sunt participanții la formarea de formatori?

S-a menționat în repetate rânduri despre necesitatea de a avea mai mulți formatori care să poată livra acest program de formare. Astfel că, alături de echipa de formatori Woodbadge am creat o listă de criterii care să sprijine înscrierea participanților formatori în această serie de formare. Practic, dacă toate aceste informații ți se potrivesc, ești persoana pe care o căutăm:

  1. Participantul trebuie să facă parte din echipa de formatori la momentul înscrierii (Membrii echipei de formare: Formatori cu TOT și experiență de livrare, Formatori fără TOT dar cu experiență de livrare, Formatori fără TOT). 
  2. În acest an și liderii care au participat la Woodbadge – absolvenții Woodbadge din 2020 – care doresc să devină formatori pot să se înscrie. 
  3. Căutăm formatori cercetași care se angajează că vor livra cel puțin 1 modul de formare de lideri Woodbadge până în anul 2023.
  4. Toți participanții trebuie să fi trecut deja prin stagiile de pedagogie, animație și prim ajutor, cel puțin din postura de participant.

Cum va arăta programul de formare de formatori?

Ne propunem să păstrăm conceptele clasice de formare de formatori (care cuprind abilitățile de prezentare, studiul nevoilor și conceperea obiectivelor, metode de training, rolul formatorului, evaluare și feedback etc) și să introducem sesiuni și noțiuni din cele 13 domenii Woodbadge (Pedagogie, Animație, Protecția Copilului, Practic în Natură, Dezvoltare Durabilă, Prim Ajutor, Diversitate, Spiritualitate, Comunicare, Leadership, MOVIS, Primii pași în cercetășie și Imagine și Reprezentare).

Pe lângă acestea, fiind vorba de un program Woodbadge, nu vor lipsi procesul de coaching alături de unul dintre formatori, mentoratul alături de un formator Woodbadge, și desigur proiectele personale. Acestea fiind elemente esențiale în programul Woodbadge. 

Când va avea loc?

În perioada iunie – octombrie, datele finale fiind dependente de condițiile și limitările date de pandemie.

Orientativ propunem perioadele: 17-20 iunie, 30 iulie – 1 aug, 3-5 septembrie și 21-24 octombrie, cu mențiunea că se pot modifica în cazul în care regulile de desfășurare a activităților în pandemie ne impun acest lucru. 

Cât va costa?

Costurile sunt acoperite în proporție de 70% de organizație. Contribuția de participare la curs este de 400 lei / participant, pentru cele 4 perioade de formare (100 lei / weekend) și va fi achitată în cont înaintea fiecărui weekend. 

Cum mă pot înscrie? 

Completează formularul de mai jos până la data de 23 mai 2021. Vom reveni cu un răspuns după ce vom analiza toate înscrierile primite și vom finaliza procesul de selecție.  Mulțumim!

[googleapps domain="docs" dir="forms/d/e/1FAIpQLScWRHeicYKe6BO6GZjjdatdcsSOwxXFPthLiw0evgOE94Qx5A/viewform" query="embedded=true" width="640" height="1803" /]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.