Stagiu Managementul Centrului Local

Pandemia și restricțiile cauzate de aceasta au adus noi provocări în gestiunea Centrului Local. Vă propunem un curs de formare de Management de Centru Local care să abordeze tematicile clasice așa cum se regăseau ele în formarea de bază, dar în care să identificăm împreună și soluții la problemele punctuale care au apărut în gestiunea Centrului Local, la nivel administrativ în această perioadă.

Scopul stagiului este creșterea calității proceselor de management din Centrul Local.

Stagiul se adresează:

  • celor care sunt implicați activ la nivel decizional într-unul din Centrele Locale sau Grupurile Candidat
  • celor care își doresc ca în următorii 2-3 ani să candideze pentru o poziție într-un Consiliu de Centru Local sau Grup Candidat

Tematici abordate în cadrul stagiului:

  • Secretariat și aspecte legislative
  • Gestionarea cotizațiilor
  • Gestionarea resurselor adulte / MOVIS
  • Comunicare și reprezentare
  • Fundraising
  • Gestionarea resurselor financiare ale unui Centru Local
  • Efectele pandemiei asupra managementului Centrului Local

Perioada și locul de desfășurare:

În funcție de numărul de participanți înscriși, ne propunem să organizăm 1 sau 2 serii ale aceluiași stagiu, conținutul fiind același. Vă propunem ca perioade 29-31 octombrie și 5-7 noiembrie (cu mențiunea că sosirea participanților va avea loc în seara de 28, respectiv 4).

Nu a fost stabilit locul de desfășurare întrucât urmărim organizarea stagiilor într-o localitate care se află în proximitatea participanților.

Număr de participanți / serie: maxim 20

Termenul limită pentru înscriere este duminică, 17 octombrie 2021, ora 23.59.

Condiții de desfășurare

Sesiunile de formare sunt implementate în cadrul Proiectul „Tineri pentru viitor”, finanțat în cadrul Concursului Național de Proiecte de Tineret organizat de Ministerul Tineretului și Sportului. 

În selecția participanților vom lua în considerare informațiile completate în formular astfel încât să asigurăm distribuția geografică a participanților și o prioritizare a tinerilor având în vedere tipul de finanțare. 

Prin intermediul acestui proiect putem asigura costurile pentru cazare și masă, iar transportul va fi decontat în limita a 150 RON / transport în baza documentelor justificative. Participarea impune achitarea unei contribuții de 50 RON / pentru asigurarea materialelor de curs și a pauzelor de cafea comune.

Totodată, vă rugăm să aveți în vedere, că este obligatorie prezentarea certificatului digital, conform normelor aflate în vigoare.

După finalizarea procesului de înscriere veţi primi un e-mail cu toate detaliile legate de locul de desfășurare, program şi alte informaţii administrative.

Formatori: Cătălina Călugărici, Daniela Borontiș, Mircea Ciobanu, Monica Lungu (tbc)

Persoana de contact: Claudia Hîncu, 0723 723 827, contact@scout.ro

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.