Detalii financiare – Woodbadge 2019

Noul sistem de formare de tip Woodbadge a fost elaborat pe durata a 3 ani, printr-un proces complex de design de sistem. La baza acestui proces a fost o analiză a nevoilor organizației și ale adulților din ONCR, ale cărei rezultate sunt accesibile aici.

Sistemul presupune atât formare față în față, cât și coaching individual, cu proiecte personale urmărite de coach și mentor, iar gama de domenii în care participanți capătă experiență este mult mai vastă. Aceste modificări se reflectă și în costuri, care, în ciuda eforturilor constante ale echipei de a găsi soluții organizatorice cu raport calitate-preț optim, sunt mai mari decât în cazul vechiului sistem de formare.

Până în prezent, pentru a ajunge la punctul în care suntem pregătiți să formăm prima serie de lideri, organizația a obținut finanțări și sponsorizări în valoare de peste 30.000 RON pe care le-a investit în pregătirea formatorilor și elaborarea conținutului. De asemenea, echipa de coordonare a acestui proiect a investit mii de ore de voluntariat pentru crearea acestui program complex.
În continuare ne dorim să oferim suport în implementarea acestui program în cadrul Centrelor Locale și venim către voi cu o propunere de co-participare financiară care poate asigura formarea liderilor pe termen lung în cadrul organizației.

Am estimat cuantumul total/ participant al întregii experiente Woodbadge la 2350 lei,
costuri ce implică transport, masă, cazare, pauze de cafea, materiale de curs pentru 12 zile de formare organizate în 4 întâlniri față în față. Ne asumăm că 30% din costurile participanților vor fi acoperite de nivelul național, iar ceilalți 70% de către participant și centrul local din care provine. Recomandarea noastră este ca centrul local să acopere 50% din aceste costuri, iar participantul 20%, însă cuantumul exact poate fi decis de către consiliul centrului local, împreună cu participantul, în funcție de bugetul local și individual. Mai exact, ca și sume, noi oferim suport fiecărui lider ce își dorește să participe în valoare de 700 de lei, în timp ce contribuția participantului este estimată la 470lei, iar a centrului local la 1180 lei.

Vă rugăm să luați în calcul că sumele menționate mai sus sunt estimative și că plata contribuției va fi realizată în mai multe tranșe, înainte de fiecare din cele 4 sesiuni de
formare Woodbadge, odată cu confirmarea participării pentru următoarea etapă.
De exemplu, pentru prima întâlnire Woodbadge, care se va desfășura în perioada 19 – 22 septembrie 2019, contribuția de participare este estimată la 400 lei (masă, cazare,
transport, materiale și gustări) și suma finală, împreuna cu celelalte detalii referitoare la plată, va fi comunicată participanților selectați, la data de 20 august 2019. Mai multe detalii vor fi oferite pentru fiecare weekend în parte imediat ce detaliile organizatorice vor fi pregătite.

Dacă încă aveți întrebări, vă rugăm să ni le adresați prin e-mail la formare@scout.ro

1 thought on “Detalii financiare – Woodbadge 2019”

  1. Pingback: Înscriere program Woodbadge 2019-2020 - Formarea adultilor in cercetasie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.