Lansarea platformei de E-Learning

Dorim să anunțăm cu mult interes lansarea primelor module de E-Learning dezvoltate de  Echipa Națională de Resurse Umane. În urmă cu aproximativ 16 luni intergalactice am pornit pe un drum lung și anevoios, dar care a meritat din plin. Pornind de la o platformă de E-Learning care este folosită, la nivel mondial, de majoritatea universităților de top, am dezvoltat un sistem care răspunde nevoilor noastre actuale.

Modulele acoperă trei dintre subiectele importante în dezvoltarea personală a liderilor, respectiv:

Inițiere în cercetășie: modulul își propune să ofere o prezentare a imaginii de ansamblu a cercetășiei.

Protecția și siguranța copilului: acest modul își propune ca fiecare membru adult al organizației să fie echipat cu competențele necesare pentru a preveni, recunoaște și acționa în cazul unui abuz asupra unui copil sau adult.

Profilul Copilului: nu în cele din urmă, acest modul își propune ca fiecare membru adult al organizației să dețină cunoștințele de bază despre profilul și nevoie copilului de la ramura de vârstă la care activează.

În momentul de față ne-am concentrat pe modulele care stau la baza formării obligatorie a fiecărui adult din organizație, acestea fiind prioritare, pentru a putea asigura standardele minime de formare pentru Jamboreea Națională din acest an. Ulterior ele vor fi completate cu mai multe module complementare tuturor stagiilor existente și viitoare, oferite de Echipa Națională de Formare.

Obligativitatea parcurgerii primelor trei module de către orice adult care interacționează cu copii se aplică pentru toate  evenimentele naționale organizate de cercetași. Astfel, toți adulții (lideri însoțitori și staff) care vor fi prezenți la RoJAM 2.0 17 trebuie să finalizeze aceste module până la data de 3 august (anul curent). După încheierea evenimentului, acestea vor fi recunoscute în mod oficial de către ONCR și vor apărea ca și module completate în soft-ul organizației.

În încheiere, dorim să le mulțumim tuturor persoanelor care au contribuit, atât la dezvoltarea platformei, cât și la dezvoltarea conținutului.

Coordonatori proiect: Florin Tomozei, Diana Slabu

Contribuitori conținut: Echipa de Resurse Umane  RoJAM (Carmen Pauleti, Ioana Ianuș, Eugen Tudor), Radu Stinghe, Vlad Hodor, Alexandra Roșioară, Florina Pauleti, Andrei Avram, Alexandru-Ioan But, Alexandru Onițiu, Andrei Brumboi, Mihai Pop și Andrei Dobre.

 

Link: http://edu.scout.ro

 

1 thought on “Lansarea platformei de E-Learning”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.