A sosit momentul ca mult-așteptatul Woodbadge să își deschidă porțile spre liderii organizației noastre, să ajute prin educație la construirea unor lideri autentici și integri, așa cum își propune viziunea ONCR pentru 2023.
Liderii care vor participa în acest program vor trece printr-un proces continuu de
dezvoltare personală, desfășurat de-a lungul unui an de zile. Acesta va îngloba o serie de modalități de formare: vor avea parte de cursuri online, precum și 4 traininguri cu experiențe față în față, proiecte personale dezvoltate la unitatea în care activează, în centrul local din care provin, pe baza celor învățate anterior.
Formarea Woodbadge conține pe lângă domeniile de formare clasice (prim ajutor,
animație și pedagogie), o serie de tematici din domenii noi: protecția copilului, practic în natură, imagine și reprezentare, dezvoltare durabilă, diversitate și incluziune,
spiritualitate, leadership, comunicare, MOVIS (Managementul Voluntarului Adult în
Cercetășie), precum și un proces de dezvoltare personală alături de un coach și
oportunitatea de a planifica și implementa proiecte personale alături de un mentor.
Întregul proces este parcurs de către liderul participant alături de persoane resursă:
facilitatori, traineri, un coach și un mentor. Acest mentor este nevoie să fie de la nivel local, pentru a putea fi alături de liderul participant și pentru a-l putea susține în
desfășurarea proiectelor din centrul local. Mai multe detalii despre ce înseamnă
mentorul în procesul Woodbadge, puteți găsi la linkul de aici.
Poate că v-am stârnit curiozitatea și aveți întrebări sau nelămuriri. Așa că ne bucurăm să primim mesajele voastre pe adresa de email: formare@scout.ro. Pentru mai multe informații vă invităm să citiți scrisoarea integrală aici.
Pingback: Înscriere program Woodbadge 2019-2020 - Formarea adultilor in cercetasie