Weekendul trecut, Cercetașii Marini le-au invitat pe Oana Mitruț și Anca Burlacu (din echipa SPIRIT) să țină trainingul de Introducere în Dialog pentru Pace – Dialogue 4 Peace Awareness, acasă la ei, în Constanța.
Puteți completa formularul de solicitare aici pentru stagiu la tine acasă.
Timp de 2 zile pline, 10 lideri au beneficiat de experiența Dialogue 4 Peace care avusese loc inițial în decembrie la București în cadrul unui training național, realizat cu susținerea Regiunii Europene Scout.
Oana ne împărtășește din experiența acestui weekend:
”Am răspuns cu drag la solicitarea celor din Centru Local Cercetașii Marini, întrucât genul acesta de caravană a cunoașterii face parte din obiectivele echipei SPIRIT pe următorii ani, și anume să răspândească în cadrul ONCR metode și viziuni care promovează o cultură a păcii, deschiderii și incluziunii. Cred că este important să ne amintim de impactul muncii pe care o realizăm ca și cercetași, ca voluntari care își donează din timp și energie pentru a aduce o contribuție pozitivă în comunitate. Din păcate, din simplu fapt că suntem oameni care lucrează alături de alți oameni, pentru oamenii din jur, uităm că avem o responsabilitate personală în primul rând, de a ne asigura că putem manifesta în orice moment versiunea noastră cea mai bună. Consider că dacă am învață să facem asta în mod susținut, am comunica un mesaj puternic de autenticitate și valoare, atât ca lideri, cât și ca ființe umane. Acest program, Dialog pentru Pace, vizează întocmai asta – să ajungă la toți cercetașii, pentru a-i echipa cu abilitățile necesare de comunicare și învățare pentru un context de viață multicultural, social divers și în continuă schimbare. Pentru că înțelegem că este dificilă participarea la stagiile naționale, din prisma unei combinații nefaste de condiții, încurajăm Centrele Locale să solicite un stagiu la ei acasă. Vrem să vă cunoaștem, să va aflăm nevoile și să vă ajutăm cu facilitarea unui proces de transformare a paradigmelor care ne țin atât de des blocați, la nivel organizațional și individual. Pentru că Dialogul pentru Pace nu vorbește doar de ce înseamnă o cultură a păcii la nivel mondial, ci se raportează înainte de toate, la identități personale. Vorbește despre puterea comunicării autentice, iar acest lucru îl face în sine revoluționar.”