Ne-am propus ca împreună să producem schimbări pozitive în comunităţile în care suntem prezenţi, atât prin prisma implementării unei pedagogii cercetășești adaptate nevoilor copiilor şi tinerilor, cât şi prin dezvoltarea de lideri autentici şi integri. Pentru a face asta avem nevoie să continuăm să dezvoltăm un sistem eficient de lucru, cu echipe naţionale funcţionale, care să transpună strategia ONCR în acțiuni concrete, cu impact real atât la nivel local, cât și național.
Bazându-ne pe experiențele trecute, ne propunem să avem un proces de recrutare eficient și sustenabil astfel încât Echipele Naționale să fie un real suport atât pentru creșterea calității programului pedagogic și dezvoltarea eficientă a Centrelor Locale, cât și pentru dezvoltarea personală a fiecărui voluntar din organizație.
În acest context, ne dorim ca împreună să creăm un sistem sustenabil, în care atât voluntarii, cât și organizația, să se dezvolte armonios, având voluntari dedicați și implicați într-o singură echipă de lucru.
Primul pas: dezvoltarea echipei de formatori. Ei au un rol important în dezvoltarea liderilor, și implicit la creșterea calității educației oferite către copii și tineri, prin livrarea de stagii de formare.
Dacă vrei să faci parte din Echipa Națională de Formatori, te rugăm să parcurgi informațiile de mai jos, să analizezi cu atenție disponibilitatea pe care o ai în următoarele 12 luni și compatibilitatea cu cerințele specifice, astfel încât decizia pe care o iei să fie un demers pozitiv în dezvoltarea ta personală, și a organizației totodată.
Beneficii:
- Resurse de dezvoltare personală și profesională prin mentorat
- Cadru profesionist de dezvoltare pe aria de training
- Dezvoltarea abilităţilor de leadership
- Oportunităţi de formare (naţionale şi internaţionale)
- Posibilitatea de a participa la un curs de Formare de Formatori (TOT)
- Certificare profesională
- Oportunități de networking
Responsabilităţi:
- Contribuție la livrarea stagiilor de formare de bază
- Ești direct responsabil(ă) de dezvoltarea echilibrată a seniorilor, liderilor și voluntarilor adulți şi ai posibilitatea de a influența în mod pozitiv impactul educației non-formale în România
- Participi la întâlnirile de lucru ale echipei regionale, respectiv naționale
- Ai încredere în acţiunile tale, ești responsabil de rolul asumat şi poți lua decizii în mod independent
Criterii de selecție:
- Ești membru activ în organizație de cel puțin 3 ani
- Ești senior, lider sau voluntar adult activ (ai sărbătorit deja vârsta de 20 ani) în cadrul unui Centru Local, înscris(ă) în softul ONCR şi ai acordul și susținerea Consiliului Centrului Local pentru a aplica în Echipa Națională de Formare
- Ai participat la cel puțin un stagiu de pedagogie sau introducere în pedagogie, un stagiu de prim-ajutor și un stagiu de animație în cadrul ONCR
- Îți dorești și ești motivat să fii activ ca trainer în cadrul ONCR în perioada 2019-2020
- Ai participat la un curs/ training de Formare de Formatori, ai experiență în livrarea de stagii de formare sau ai disponibilitate de a participa la TOT-ul din 15-19 mai și 30 mai – 2 iunie
Completează formularul de înscriere până la data de 15 februarie.
Rezultatul selecţiei va fi publicat pe data de 20 februarie.
Mulţumim pentru implicare!
Buna ziua ,
Doresc sa particip ca “formator “ in proiecte pe care le desfasurati .
Am participat in calitate de formator si expert in diverse proiecte europene si am o experienta in acest domeniu .
Sunt profesor de discipline economice la un Colegiu economic din Bucuresti si am o vechime de 30 de ani .
Am participat la foarte multe cursuri de pregatire profesionala , am obtinut atestate si certificate precum si certificat de formator .
Daca considerati ca indeplinesc conditiile dv , va pot trimite un CV.
Multumesc ,
Prof Costea Tania
0722968335
Bună ziua. Mulțumim de disponibilitate și mesaj. Din păcate anunțul de recrutare este valabil doar pentru membrii activi ai Organizației Naționale Cercetașii României, care îndeplinesc condițiile menționate în articol. Dacă doriți să vă alăturați ca lider sau voluntar adult unui grup de cercetași din București, sprijinind copii în dezvoltarea lor, vă rugăm să luați legătura cu grupurile din București (http://scout.ro/despre-noi/centre-locale/, filtrând rezultatele după localitate) pentru a vedea cum puteți contribui.
Mulțumim și zi frumoasă!
Pingback: Proiecte și ținte strategice pentru 2018 / 2019 – Blogu' lu' Yeti
–